petak, 1. siječnja 2021.

Šahovski oproštaj od “Branimirca”: Turnir osvojio velemajstor Lalić

Članak je objavljen u ZG-magazinu 28.5.2019.

Velemajstor Bogdan Lalić bio je najuspješniji na turniru oproštaja od organiziranog šahiranja na “Branimircu”, održanom 24. svibnja 2019. na 1. katu tržnice u Branimirovoj 67, popularnom “Branimircu”. Igralo se švicarskim sustavom sparivanja u 7 kola i ubrzanim tempom od 8 minuta po igraču s dodatkom od 4 sekunde za svaki odigrani potez.

Turnir su sudjelovanjem uveličali naši velemajstori Bogdan Lalić i Mišo Cebalo te internacionalni majstor Vladimir Hrešć. Uvjerljivo je slavio Bogdan Lalić sa 6,5 osvojenih bodova ispred Domagoja Glažara s 5,5. Treće mjesto s 5 bodova po dodatnim kriterijima zauzeo je Vladimir Hrešć ispred Denisa Jakupca i Roberta Govorka. Mišo Cebalo bio je najuspješniji senior iznad 65 godina, Jelenko Mikacinić najuspješniji igrača rejtinga do 1900 bodova, Andrej Gal najuspješniji kadeta a Ana Vuljanić najuspješnija šahistica.

Poredak na turniru: 1. Bogdan Lalić 6,5, 2. Domagoj Glažar 5,5, 3-5. Vladimir Hrešć, Denis Jakupec i Robert Govorko 5,0, 6. Mišo Cebalo 4,5, 7-11. Zdenko Bender, Renato Ognjan, Zoran Prskalo, Darko Švec, Jelenko Mikacinić 4,0, 12-18. Borivoj Đurić, Vladimir Frank, Tomislav Biljak, Bruno Sontag, Andrej Gal, Dejan Glišić i Vojislav Poljak 3,5, 19-22. Ana Vuljanić, Mira Srebro, Marijan Pehnec i Kristina Špilek 3, 23-24. Božo Jurišić i Leon Đurić 2,5, 25. Dejan Đurić 2, 26. Sonja Kozar 1,5, 27. Ivan Grdić 1 i 28. Stana Marić 0,5 boda.









Šahovske aktivnosti na “Branimicu”

Na “Branimircu” se organizirano šahiralo od 2010. godine, kada je Društvo za šahovsku kompoziciju i zagonetaštvo pokrenulo godišnje šahovske serije turnira a od 2011. se oni odvijaju uz pomoć Šahovskoga kluba osoba s kroničnim dišnim bolestima “Aer”. Od tada je na “Branimircu” organizirano preko 400 različitih amaterskih i kvartovskih turnira.

“Branimirac” je bio okupljalište šahovskih problemista i s njega su u domaće i inozemne magazine plasirani brojni šahovski problemi naših autora. Održani su brojni problemski turniri i međunarodna rješavačka natjecanja.

Tu su stasavali mladi šahisti i opraštali smo se od onih koji su nas napuštali. Odnedavna su prostorije na Branimircu postale pretijesne za takav obim aktivnosti pa su šahisti primorani potražiti nove prostore.

Za ZG-magazin: Dejan Glišić

Nema komentara:

Objavi komentar

ŠAHOVSKI TURNIR ZA DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE OSVOJIO ROBERT SOLDO

U Zagrebu je 22. lipnja 2023. održan brzopotezni šahovski turnir za Dan antifašističke borbe u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja anti...